MARKETING AUTOMATION

Vi hjelper din bedrift med mer enn økt trafikk og flere henvendelser. Med riktige verktøy kan du forbedre dine salgsmuligheter hos hvert lead. Optus hjelper deg med å lage en plan for Marketing Automation. Det gjør det lettere for deg å fordele dine ressurser mest mulig effektivt.

leadshåndtering

Hva er et lead?

Et lead er en person som på en eller annen måte har vist interesse for hva du kan tilby, og som derfor kan være en potensiell kunde. Alle bedrifter har som mål å generere så mange leads som mulig. 

For å gjøre leads til faktiske kunder, kreves det at de blir tilbudt rett innhold og får relevante tilbud til riktig tid. Det er her Marketing Automation kommer inn. I Marketing Automation automatiserer vi markedsføringsprosessen for å optimalisere leadgenereringen. I kartleggingen av hva som skal til for å oppnå dette, utarbeider vi en leadstrakt.

Leadstrakten

Leadstrakten er et bilde på prosessen fra å være potensiell til faktisk kunde. Den hjelper deg til å finne ut hvordan du skal bearbeide hvert lead og legge opp planen for Marketing Automation.

I tradisjonelle salgsprosesser var de fleste selgere kun opptatt av å ha mange leads som lett leder til salg, såkalte salgskvalifiserte leads. I nyere salgsprosesser er det annerledes. Nå ser man viktigheten av to andre hovedgrupper av leads — informasjonskvalifiserte og markedskvalifiserte leads.

Leads befinner seg på ulike steder i trakten alt etter hvilke behov de har. Mange leads har ennå ikke nok kunnskap om ditt tilbud til å være klar for å inngå et kundeforhold med deg. Det krever noe annet av markedsføringen din enn de leadene som vet mye om hva du kan tilby dem, og som nærmer seg eller er i en beslutningsfase. Alle leads i trakten må tilbys ulike ting, og det krever at du har oversikt over hvor dine leads kommer inn og hvor de befinner seg i trakten. Med Marketing Automation er det lett for deg å få den oversikten.

Hvordan fungerer Marketing Automation?

Når vi digitaliserer din salgsprosess og hjelper deg med leadshåndtering, bruker vi nye systemer for å forbedre din ressursbruk. I våre løsninger for Marketing Automation blir alle dine leads samlet i ett system. Det gir deg oversikt og gjør deg mer effektiv. I tillegg bidrar det til at du kan møte dine potensielle kunder på riktig måte. Noen leads trenger å prioriteres over andre, og har dessuten behov som skal dekkes av ulike ansatte i din bedrift. For eksempel kan noen av Optus’ egne leads kun ha behov for hjelp med en nettside eller annonsering, mens andre trenger en stor markedsplan bestående av mange forskjellige markedsføringskanaler.

Marketing Automation gir trygghet og tilfredshet

Gjennom å forstå hva en potensiell kunde trenger, bidrar du til trygghet og tilfredshet. Du bedrer også muligheten til å inngå nye avtaler og øke din omsetning. Ved å la oss i Optus Digitalbyrå hjelpe deg med digitalisering av salgsprosessen, vil du kunne fordele dine ressurser på en mer optimal måte. Slik unngår du å bruke mye tid og krefter på å feilvurdere dine leads. 

Digitalisering av salgsprosessen

Marketing Automation forbedrer leadprioriteringen. På den måten kan du skape en bedre kundeopplevelse, og selgeren vil jobbe mer effektivt og få større kapasitet. Å digitalisere salgsarbeidet handler om å bruke teknologien for å forbedre de delene av salgsprosessen som er for dårlig bruk av ressurser. Vi ser ofte hvordan bruk av programvarer øker kapasiteten i en salgsavdeling, samtidig som kundetilfredsheten går opp. Dette bidrar til at selgeren er mer fornøyd med jobben. Alt i alt en vinn-vinn-situasjon!

Marketing automation

Marketing Automation samler alle leads i ett system

Optus’ Marketing Automation-løsning er en intelligent digital håndtering av leads som allerede har fått mange ambassadører innen markedsføring. Kan vi kalle det kunstig intelligens (AI)? Hvis AI inkluderer en programvare som aktivt hjelper deg å skille varme leads fra de kaldere basert på hvor de kommer fra, deres tidligere interaksjon med deg, eller konkrete handlinger det har utført, og som i tillegg sender det til enten til selger, kundesupport eller rådgiver basert på deres karakteristika — ja, da er det AI vi driver med. Fantastisk, ikke sant?

Book et uforpliktende møte

Book et uforpliktende møte

Legg inn din kontaktinformasjon, så vil en rådgiver ta kontakt med deg så fort vi har mulighet.

Personvern

Du hører fra oss i løpet av dagen

Få en gratis SEO-analyse av din nettside

Få en gratis SEO-analyse av din nettside

Legg inn din kontaktinformasjon og nettsideadresse, så vil vi sende deg en rapport så snart SEO-analysen av din nettside er klar.

Personvern

Du hører fra oss i løpet av dagen

Få tilsendt et uforpliktende tilbud

Få tilsendt et uforpliktende tilbud

Legg inn din kontaktinformasjon, så tar en rådgiver kontakt med deg så fort vi har mulighet.

Personvern

Du hører fra oss i løpet av dagen

Få en markedsanalyse for din bedrift

Få en markedsanalyse for din bedrift

Legg inn din kontaktinformasjon, så vil en av våre rådgivere ta kontakt for å gi deg mer informasjon.

Personvern

Du hører fra oss i løpet av dagen