Select Page

SEO

For at du skal nå ut til nye og eksisterende kunder, må du være godt synlig i søkemotorene. Vi i Optus Digitalbyrå hjelper deg med søkemotoroptimalisering.

søkemotoroptimalisering

Hva er SEO?

Søkemotoroptimalisering (SEO) dreier seg om få din nettside til å rangere så høyt som mulig i det organiske søket i søkemotorer som Google og Bing.

Hvorfor SEO?

I dag starter store deler av all handel med å innhente informasjon på internett. Derfor er det veldig viktig at din bedrift er synlig når noen søker etter produkter eller tjenester du leverer, slik at din bedrift blir et naturlig valg.

Organiske søk er plasseringen din side får på for eksempel Google eller Bing når vi ser bort fra betalte annonseplasseringer. Stort sett er de fire øverste plassene på et treffliste i søkemotoren betalte plasseringer, mens alt nedenfor er treff som søkemotoren selv har funnet. En søkemotors mål er å vise oss nettsider den mener er det beste svaret på spørsmålet vi har stilt i søkefeltet. Søker vi for eksempel etter ”rørlegger”, vil søkemotoren lete gjennom mange nettsider for å finne nettopp det den anser som den mest relevante rørleggeren for oss.

Fordi vi er så utålmodige når vi søker på nettet, er det viktig at du kommer deg høyest mulig opp på trefflisten, og i hvert fall inn på første side. Undersøkelser gjort av HubSpot viser at 75% av brukere ikke leser forbi første resultatside. Havner nettsiden din for langt ned på trefflisten, må folk lete for lenge for å finne deg. Da vinner du ikke kampen om kundens oppmerksomhet. 

Hvordan fungerer det?

Hvilke sider søkemotoren velger å vise oss først, baseres på algoritmer som blant annet vurderer innholdet og brukervennligheten på nettsiden, samt hvor vi befinner oss. Domener som slutter på .no vil komme opp først hvis vi befinner oss på en norsk IP-adresse. Hvis vi ikke spesifiserer geografisk område i søket vårt, vil lokale aktører komme høyere opp enn de som befinner seg lengre unna. Hvis vi for eksempel befinner oss i Lillestrøm og søker etter «rørlegger», vil søkemotoren prioritere rørleggere i Lillestrømområdet fremfor rørleggere i Trondheim, fordi den anser disse som de mest relevante treffene på vårt søkeord. 

Ut over geografiske parametre, kommer de sidene høyest opp som spiller på lag med søkemotorene, og som har en struktur som disse leser godt. Eksempler på dette er sider som som har hyppig forekomst av relevante søkeord og mye og godt nok formulert innhold. 

For at din nettside skal bli ansett som et relevant treff, er det viktig at siden din er koblet til de søkeordene folk flest vil søke på når de er på utkikk etter det du kan tilby. På den måten klarer søkemotoren å lese siden din ordentlig og gjøre en vurdering av relevans.

seo

Hva gjør vi?

I Optus Digitalbyrå starter vi alltid vårt arbeid med søkemotoroptimalisering med en SEO-analyse og tidsbegrenset overvåking av din nettside. SEO-analysen forteller oss viktige ting om hvilken status din nettside har i søkemotorene og hvor godt den kommer ut i organiske søk på sentrale søkeord og -fraser. Dette vil kunne fortelle oss hvor vellykket nettsiden er i søkemotorene før vi har begynt, og gir oss mulighet til å ta riktige grep for at din nettside skal få høy rangering. I tillegg gir analysen oss blant annet informasjon om lastetid, hvorvidt alle sider responderer, og hvor gode metabeskrivelser siden din har. Overvåkingen av nettsiden gir oss innblikk i om siden din er tilpasset forventet brukeratferd. For eksempel er det uheldig om mange brukere finner det naturlig å klikke på en logo eller et bilde som viser seg å ikke lede dem videre.

 

EKSEMPEL PÅ SEO-ANALYSE

SEO-analyse

La oss komme i gang.

ØNSKER DU HJELP TIL Å BLI MER SYNLIG I SØKEMOTORENE?

Book et uforpliktende møte

Book et uforpliktende møte

Legg inn din kontaktinformasjon, så vil en rådgiver ta kontakt med deg så fort vi har mulighet.

Personvern

Du hører fra oss i løpet av dagen

Få en gratis SEO-analyse av din nettside

Få en gratis SEO-analyse av din nettside

Legg inn din kontaktinformasjon og nettsideadresse, så vil vi sende deg en rapport så snart SEO-analysen av din nettside er klar.

Personvern

Du hører fra oss i løpet av dagen

Få tilsendt et uforpliktende tilbud

Få tilsendt et uforpliktende tilbud

Legg inn din kontaktinformasjon, så tar en rådgiver kontakt med deg så fort vi har mulighet.

Personvern

Du hører fra oss i løpet av dagen

Få en markedsanalyse for din bedrift

Få en markedsanalyse for din bedrift

Legg inn din kontaktinformasjon, så vil en av våre rådgivere ta kontakt for å gi deg mer informasjon.

Personvern

Du hører fra oss i løpet av dagen