SEO

For at du skal nå ut til nye og eksisterende kunder må du være godt synlig i søkemotorene. Optus Digitalbyrå hjelper deg med søkemotoroptimalisering (SEO).

søkemotoroptimalisering

Hva er SEO?

Søkemotoroptimalisering (SEO) handler om få din nettside til å rangere så høyt som mulig i det organiske søket i søkemotorer som Google og Bing.

Hvorfor SEO?

I dag starter store deler av all handel med å innhente informasjon på internett. Derfor er det veldig viktig at din bedrift er synlig i det organiske søket når noen søker etter produkter eller tjenester du leverer. Det øker sjansene for at din bedrift blir et naturlig valg.

Organiske søk er plasseringen din side får på for eksempel Google eller Bing, sett bort fra betalte annonseplasseringer. Stort sett er de fire øverste plassene på et treffliste i søkemotoren betalte plasseringer. Alt nedenfor er organsike treff som søkemotoren selv har funnet. Søkemotoren har som mål å vise oss sider som den mener er det beste svaret på spørsmålet vi har stilt i søkefeltet. Søker vi for eksempel etter ”rørlegger”, vil søkemotoren lete gjennom mange nettsider for å finne den mest relevante rørleggeren for oss.

Vi er ofte utålmodige når vi søker på nettet. Derfor er det viktig at du kommer deg høyest mulig opp på trefflisten, og i hvert fall inn på første side. Undersøkelser gjort av HubSpot viser at 75% av brukere ikke leser forbi første resultatside. Havner nettsiden din for langt ned på trefflisten, må folk lete for lenge for å finne deg. Og da vinner du ikke kampen om kundens oppmerksomhet. 

Å spille på lag med søkemotorene

Søkemotoren bruker algoritmer for å velge hvilke siden den skal vise oss først. Algoritmene vurderer blant annet innholdet og brukervennligheten på de ulike nettsidene, samt hvor vi befinner oss i verden. Domener som slutter på .no vil komme opp først hvis vi befinner oss på en norsk IP-adresse. Det betyr at hvis vi ikke spesifiserer geografisk område i søket vårt, vil lokale aktører komme høyere opp enn de som befinner seg lengre unna. Hvis vi for eksempel befinner oss i Lillestrøm og søker etter «rørlegger», vil søkemotoren prioritere rørleggere i Lillestrømområdet fremfor rørleggere i Trondheim, fordi den anser disse som de mest relevante treffene på vårt søkeord. 

Ut over geografiske parametre, er det de sidene som spiller på lag med søkemotorene som rangerer høyest. Søkemotorene favoriserer sider som har en struktur de kan lese godt. Eksempler på dette er sider som som har hyppig forekomst av relevante søkeord og mye og godt nok formulert innhold. 

For at din nettside skal bli ansett som et relevant treff, er det viktig at den er koblet til de søkeordene folk flest søker på når de er på utkikk etter det du tilbyr. På den måten klarer søkemotoren å lese den ordentlig og gjøre en vurdering av relevans.

seo

Hvordan gjør vi SEO?

I Optus Digitalbyrå starter vi alltid vårt arbeid med søkemotoroptimalisering med en SEO-analyse og tidsbegrenset overvåking av din nettside. Analysen avdekker hvilken status din nettside har i søkemotorene og hvor godt den kommer ut i søk på sentrale søkeord og -fraser. Dette forteller oss hvor vellykket siden er i søkemotorene allerede før vi har begynt. Det gir oss mulighet til å ta riktige grep for at den skal få høy rangering. I tillegg gir analysen oss blant annet informasjon om lastetid, hvorvidt alle sider responderer, og hvor gode metabeskrivelser de har. Overvåkingen av nettsiden gir oss innblikk i om siden din er tilpasset forventet brukeratferd. For eksempel er det uheldig om mange brukere finner det naturlig å klikke på en logo eller et bilde som ikke leder dem videre.

EKSEMPEL PÅ SEO-ANALYSE

SEO-analyse

La oss komme i gang.

ØNSKER DU HJELP TIL Å BLI MER SYNLIG I SØKEMOTORENE?

Book et uforpliktende møte

Book et uforpliktende møte

Legg inn din kontaktinformasjon, så vil en rådgiver ta kontakt med deg så fort vi har mulighet.

Personvern

Du hører fra oss i løpet av dagen

Få en gratis SEO-analyse av din nettside

Få en gratis SEO-analyse av din nettside

Legg inn din kontaktinformasjon og nettsideadresse, så vil vi sende deg en rapport så snart SEO-analysen av din nettside er klar.

Personvern

Du hører fra oss i løpet av dagen

Få tilsendt et uforpliktende tilbud

Få tilsendt et uforpliktende tilbud

Legg inn din kontaktinformasjon, så tar en rådgiver kontakt med deg så fort vi har mulighet.

Personvern

Du hører fra oss i løpet av dagen

Få en markedsanalyse for din bedrift

Få en markedsanalyse for din bedrift

Legg inn din kontaktinformasjon, så vil en av våre rådgivere ta kontakt for å gi deg mer informasjon.

Personvern

Du hører fra oss i løpet av dagen